Onze dienstenAPK

APK keuring


Bij Autobedrijf Vreeswijk begrijpen we hoe belangrijk het is om de jaarlijkse APK-keuring voor uw voertuig bij te houden. De APK-keuring, word uitgevoerd names de RDW, is niet alleen wettelijk verplicht, maar het is ook essentieel voor uw veiligheid en de technische staat van uw auto. Ons ervaren team van gecertificeerde monteurs zorgt ervoor dat uw voertuig grondig wordt gecontroleerd op alle belangrijke punten, zoals remmen, verlichting, banden en meer. Vertrouw op Autobedrijf Vreeswijk om uw auto veilig en in topconditie te houden!


Gratis APK* ? lees snel verder


APK is een noodzakelijke keuring die per jaar wordt verricht aan u auto.
APK alleen, is niet genoeg om er een goede en veilige auto van te maken.
Een jaarlijkse grote-beurt is toch noodzakelijk.


Grote-beurt wat is dat precies?

Een auto heeft vele technische onderdelen die bewegen, motordelen, aandrijfdelen en stuurdelen.
Alle bewegende delen moeten ook gesmeerd en/of onderhouden worden.
Veel mensen denken dat alleen de olie om de 10.000 à 15.000 km ververst moet worden.
Helaas, er komt natuurlijk veel bij kijken bij een grote-beurt.

Wij hanteren vaste-prijs afspraken voor een grote-beurt en de volgende onderdelen zijn inclusief:
* olie verversen
* oliefilter vervangen
* luchtfilter vervangen
* brandstoffilter vervangen(indien aanwezig)
* interieurfilter vervangen(indien aanwezig)
* bougie's vervangen (benzine)
* alle vloeistoffen bijvullen
* versnellingsbak niveau controleren
* bandenspanning corrigeren
* op lekkages controleren

Naast de standaard onderdelen en vloeistoffen adviseren wij een motorspoeling en toevoegin van BG. klik hier voor meer informatie


Banden

Autobanden: De Onmisbare Contactpunten tussen Voertuig en Weg

Autobanden zijn misschien wel een van de meest onderschatte en toch cruciale componenten van een voertuig. Ze vormen de enige contactpunten tussen het voertuig en de weg, en hun prestaties hebben directe invloed op de veiligheid, het comfort en de brandstofefficiëntie van een auto. Het ontwerp van een autoband is een ingenieus samenspel van materialen en technologieën die allemaal gericht zijn op het optimaliseren van de grip op de weg, de stabiliteit, de duurzaamheid en het comfort.


Grip op de weg is een van de meest kritieke aspecten van een autoband. Het profiel van een band, dat bestaat uit groeven en lamellen, speelt een cruciale rol bij het afvoeren van water en het bieden van tractie op natte wegen. Het ontwerp van het profiel kan ook van invloed zijn op het geluidsniveau van de banden en het rijcomfort. Daarnaast zijn moderne banden vaak voorzien van lamellen en groeven die bijdragen aan de grip op ijs en sneeuw in koude winterse omstandigheden.


Veiligheid is een prioriteit in de autowereld, en autobanden spelen een sleutelrol in het waarborgen van de veiligheid van voertuigen op de weg. Een goede grip op de weg zorgt voor betere remprestaties en handling, wat cruciaal is om ongelukken te voorkomen. Het gebruik van de juiste banden voor de juiste seizoenen en omstandigheden kan aanzienlijk bijdragen aan de veiligheid van de bestuurder, passagiers en andere weggebruikers. Bovendien zijn autobanden van invloed op het brandstofverbruik van een voertuig, wat weer direct van invloed is op de portemonnee van de autobezitter. Het kiezen van banden met een lage rolweerstand kan de brandstofefficiëntie verbeteren en daarmee de operationele kosten van een voertuig verlagen.


Autobedrijf Vreeswijk wilt u benadrukken hoe cruciaal de keuze van de juiste autobanden is voor uw rijervaring, veiligheid en voertuigprestaties. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen bij het selecteren van de ideale banden die passen bij uw voertuigtype, rijgedrag en de lokale wegomstandigheden. Bovendien bieden wij regelmatige bandencontroles, uitlijning en balanceringsservices aan om ervoor te zorgen dat uw banden in optimale staat blijven en uw voertuig soepel en veilig blijft rijden. Kies voor Autobedrijf Vreeswijk voor betrouwbaar advies en hoogwaardige bandenservice, omdat uw veiligheid en rijcomfort onze hoogste prioriteit zijn.


Diagnose

Als Autobedrijf Vreeswijk, zijn wij trots op onze expertise als diagnose specialist. Wij begrijpen het belang van een nauwkeurige en grondige diagnose bij het oplossen van complexe auto- en motorproblemen. Ons hoogopgeleide team van technici beschikt over geavanceerde diagnostische hulpmiddelen en jarenlange ervaring om snel en effectief de oorzaak van problemen met voertuigen te achterhalen. Of het nu gaat om motorstoringen, elektrische problemen, storingen in de aandrijflijn, of andere technische kwesties, wij staan garant voor een snelle en betrouwbare analyse. Bij Autobedrijf Vreeswijk kunt u rekenen op een grondige en professionele benadering van autodiagnostiek, zodat uw voertuig snel weer op de weg kan en in topconditie verkeert.


Bovendien streven wij ernaar om onze klanten volledig te informeren en te betrekken bij het diagnoseproces. Wij geloven in transparantie en open communicatie, waarbij we onze bevindingen en aanbevelingen duidelijk aan u uitleggen. Dit stelt u in staat om weloverwogen beslissingen te nemen over de reparaties die nodig zijn voor uw voertuig. Ons doel is niet alleen om problemen op te lossen, maar ook om u in staat te stellen uw auto beter te begrijpen en te onderhouden. Kies Autobedrijf Vreeswijk als uw diagnose specialist voor een service die verder gaat dan alleen het oplossen van problemen, en die u in staat stelt de controle over uw voertuig te behouden.

Onderhoud en reparaties

Kleine beurt, grote beurt en reparaties


Een jaarlijks keuring is geen onderhoud. Om u auto 100% mobile te houden heeft uw auto onderhoud nodig.

Onderhoud is nodig om de levenduur en veiligheid te garanderen en is onvermijdelijk.


Wij verzorgen alle soorten onderhoud en reparaties aan uw auto.

Welke soorten beurten zijn er?
Vaak wordt er gesproken over een kleine of grotebeurt.

Elk merk heeft hier z’n eigen visie erover dat het voor de meeste onduidelijk wordt.


Wij hanteren een simpel systeem. klein en/of groot.

Olie gaat gemiddeld tussen 10.000 km (mineraal)-30.000km (longlife) mee . Uit onze ervaring is 30.000km aan de lange kant want bij 15.000km raakt ook deze olie zijn smering snel kwijt.

De regel is simpel: tot 20.000 km per jaar is een grotebeurt bij de jaarlijkse APK voldoende, rijdt u meer kilometers dan heeft u ook een tussentijdse kleinebeurt nodig. Dus alleen een kleine beurt per jaar is niet voldoende.

Omdat wij de onderhoud heel belangerijk vinden zijn onze beurten ook echte beurten vergeleken met de meeste garages en zelf de meeste dealers.

Onderhoud is niet alleen vloeistoffen en filters vervangen maar er zijn ook nog vele andere onderdelen die aandacht nodig hebben.


Kleine beurt:


We vervangen de olie met het juiste soort. De olie filter wordt altijd vervangen. de gehele auto wordt visueel bekeken op gebreken en lekkages. We vullen de vloeistoffen bij en meten de remvloeistof (om de twee jaar vervangen) op vocht en koelvloeistof op vries punt. De bandenspanning wordt gecorigeerd en de verlichting wordt gecontroleerd.

dit is dus een tussentijdsebeurt en geen jaarlijkse beurt.


Grote beurt:


Bij een grote beurt (jaarlijks) vervangen wij naast de olie en oliefilter ook de luchtfilter, brandstoffilter(indien aanwezig), bougies (benzine/lpg). Bij de meeste garage’s houdt het hier op maar wij gaan verder.

Indien de remmen niet goed zijn, halen we alle remmenblokken en remtrommels los en inspecteren op slijtage, indien goedbevonden maken wij deze schoon , smeren en stellen alles mooi af. Heeft u vibratie in de auto geef dit dan aan. De banden worden dan allemaal opnieuw gebalanceerd om onnodige trillingen en slijtage van schokdempers en wiellagers te voorkomen. De olie van de versnellingsbak wordt op niveau gecontroleerd en bijgevuld als er sporen van lekkage zijn. het interieur (pollen) filter  wordt indien aanwezig ook vervangen (gaat +/-15.000km mee). alle sloten en schanieren worden ingevet om slijtage te voorkomen. Wij gebruiken bij een grotebeurt ook eventueel een toevoeging tegen meerprijs om het brandstofsysteem schoon te houden. Uw auto wordt hierdoor zuiniger en schoner


Combineert u de APK met een grote beurt dan is de keuring gratis


Wij hanteren een vaste afgesproken prijs voor kleine en grote beurten en geven vrijblijvend reparatie advies.
Indien er gebreken zijn aan uw auto dan overleggen wij dit altijd vooraf en komt u nooit voor verrassingen te staan.
De onderdelen die wij gebruiken zijn van top kwaliteit en worden ook als eerste montage gebruikt bij nieuwe auto’s.


Airco service

Als specialist in aircosystemen, biedt Autobedrijf Vreeswijk uitgebreide onderhouds- en reparatiediensten om ervoor te zorgen dat uw auto's airconditioning optimaal blijft presteren. Ons toegewijde team van experts beschikt over de nodige kennis en geavanceerde apparatuur om zowel preventief onderhoud als complexe reparaties uit te voeren. Wij begrijpen het belang van een goed functionerend aircosysteem voor uw rijcomfort, dus kunt u rekenen op onze betrouwbare service om uw airconditioning in topconditie te houden. Bij Autobedrijf Vreeswijk zorgen we ervoor dat u weer kunt genieten van een aangename en koele rijervaring, ongeacht de weersomstandigheden.


Bij Autobedrijf Vreeswijk streven we ernaar om onze klanten te voorzien van een totaaloplossing voor al hun airconditioningbehoeften. Naast onderhoud en reparaties bieden we ook deskundig advies over het gebruik van uw aircosysteem en tips om energie te besparen. We begrijpen dat een goed werkende airconditioning niet alleen comfort biedt, maar ook bijdraagt aan brandstofefficiëntie en het verminderen van CO2-uitstoot. Ons doel is om uw rijervaring te verbeteren en u gemoedsrust te geven, wetende dat uw aircosysteem in de beste handen is. Kies voor Autobedrijf Vreeswijk voor hoogwaardige service en een aangename rit, ongeacht het seizoen.Remmen

Bij Autobedrijf Vreeswijk begrijpen we hoe essentieel goed werkende remmen zijn voor de veiligheid van uw voertuig. Daarom bieden wij professionele remmenservice, inclusief het afdraaien van remschijven. Het afdraaien van remschijven is een cruciaal onderdeel van onderhoud als deze krom zijn, omdat het helpt om de remschijven in optimale conditie te houden. Door het verwijderen van oneffenheden en slijtage aan de remschijven kunnen we zorgen voor een gelijkmatige remwerking, verminderde trillingen tijdens het remmen en een verlengde levensduur van de remonderdelen.


Ons deskundige team van monteurs beschikt over geavanceerde apparatuur om remmen nauwkeurig af te draaien, waarbij we voldoen aan de specificaties van de fabrikant en rekening houden met de veiligheidsnormen. Of het nu gaat om personenauto's, bedrijfsvoertuigen. wij bieden hoogwaardige remmenservice die ervoor zorgt dat uw voertuig altijd veilig en goed presteert op de weg. Bij Autobedrijf Vreeswijk kunt u vertrouwen op onze toewijding aan uw veiligheid en de duurzaamheid van uw voertuig.